لطفا اسلایدها را ورق بزنید 🌹
عظیمترین غولهای کیهان: سیاهچالههایی پرجرم تر از یک کهکشان
ابتدا با چند فکت سریع و مختصر راجع به بزرگترین سیاهچاله کشف شده یعنی TON 618 شروع کنیم:
✅مجموع جرم کهکشان مثلث حدودا ۵۰-۶۰ میلیارد برابر خورشید است اما سیاهچاله تن ۶۱۸ به تنهایی ۶۶ میلیارد برابر خورشید ما جرم دارد!
✅تن ۶۱۸ بخش اعظمی از کهکشان میزبان خود را تماما بلعیده است به همین خاطر کهکشان میزبانش را هم به نام تن ۶۱۸ میشناسند.
✅درخشندگی دیسک مواد داغ اطراف تن ۶۱۸ تقریبا ۱۵۰ تریلیون برابر خورشید ماست. مجموع درخشندگی تمام ستارگان راه شیری حداکثر به ۳۰-۵۰ میلیارد برابر خورشید میرسد. اگر در مرکز کهکشان ما قرار میگرفت تمام کهکشان را روشن میکرد
اما وجود چنین سیاهچالههای پر جرمی با توجه به سن ۱۳ میلیارد ساله جهان که تئوری بیگ بنگ آن را مطرح میکند بسیار عجیب است. برای رسیدن سیاهچاله به چنین جرمی زمان بسیار زیادی حتی بیشتر از عمر فعلی جهان نیاز است.
عدهای از اخترشناسان وجود آنها را ناشی از ستارگانی تئوری به نام کوازی استار یا شبه ستارگان میدانند. ستارگانی بسیار عظیم و پرجرم با طول عمر بسیار کوتاه به همین علت تاکنون رصد نشدهاند اما با جرم عظیمشان میتوانستهاند در ابتدای تولد جهان، چنین سیاهچالههایی را خلق کنند.
با این حال هنوز نظریه قاطعی برای چگونگی پدید آمدنشان نداریم و عدهای نیز آن را در تضاد با تئوری بیگ بنگ میدانند که تضادی کاملا مشهود است. یا عمر جهان طولانیتر از چیزیست که میپنداریم، یا مکانیسم کشف/اثبات نشدهای برای تولد آنها وجود دارد یا تئوریهایمان درمورد تکامل جهان مشکل اساسی دارند.
به هر حال چیزی که مشهود است وجود این غولهای عظیم در جهان ماست. سیاهچالهها عظیمترین اجرام منفرد در جهاناند که هیچ حدی برای اندازهشان وجود ندارد. (برخلاف ستارگان و سیارات)
لایکهای شما موجب دلگرمی ماست و سپاس از حمایت شما 🌹❤️
Credits: YouTube/kurzgesagt
ترجمه از: @professorkangaroo
___________________
#نجوم#فضا#زمان#علم#فیزیک#سیاهچاله#ناسا#دانش#فکت#جهان#زمین#خورشید#کیهان_شناسی#nasa#space#blackhole#physics#fact#science#astronomy
لطفا اسلایدها را ورق بزنید 🌹
گرانش زمان را کند میکند، زمان برای پاهای شما نسبت به سرتان آهستهتر سپری میشود!
همهی ما گرانش را به عنوان «نیرویی» میشناسیم به طرز اسرارآمیزی دو جسم را به سمت هم جذب میکند. این دیدگاه آیزاک نیوتن بود که سالیان درازی بر جهان علم حاکمیت میکرد تا آنکه اینشتین ظهور کرد و این دیدگاه را به چالش کشید!
منطق اینشتین بسیار ساده بود. او گرانش را نه به عنوان نیرو بلکه به عنوان یک فرورفتگی در صفحهی فضا-زمان میدید. کافیست پارچهای بردارید و یک توپ روی آن پرتاب کنید. مشاهده میکنید توپ به سمت پایین فرومیرود. حال اگر یک مهره را روی پارچه پرتاب کنید میبینید مهره به دور توپ میگردد. این فرورفتگی همان گرانش است که مهره را دور خودش میگرداند! دیگر خبری از نیرو نیست. به همین سادگی!
دیدگاه اینشتین نسبت به گرانش و کل هستی یکی از هنرمندانهترین و زیباترین دیدگاههای تاریخ نسبت به جهان ما است. همین دیدگاه ساده امروزه پایه و اساس فیزیک مدرن را بنا کرده.
جالب است بدانید اینشتین قبل از آنکه نسبیت را با معادلات ریاضیاتی توضیح دهد، سالها در تخیلاتش آن را پرورش میداد و در ذهنش آن را میآزمود که امروزه به «آزمایشات ذهنی اینشتین» معروف است.
لایکهای شما موجب دلگرمی ماست و سپاس از حمایت شما 🌹❤️
Credits: YouTube/ Spark
ترجمه از: @professorkangaroo
____________________
#زمان#فضا#علم#دانش#انیشتین#فیزیک#جهان#فکت#سیاهچاله#هستی#عجیب#زمین#space#nasa#einstein#time#physics#fact